Dijous, 3 de juny del 2010

Cloenda de la Casa d’Oficis

Avui a Ràdio Sant Feliu he parlat d’això. Sant Feliu és una ciutat força activa en l’àmbit de noves tecnologies i en la tasca de l’alfabetització digital. És a dir, d’acostar les competències digitals, el saber moure’s per internet, a tota la població.

Dilluns va cloure la segona edició de la Casa d’Oficis de Sant Feliu de Llobregat. Ha estat un programa de formació-treball per a joves de menys de 25 anys i en l’atur, enfocat a les TIC, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. El regidor de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Sant Feliu, el Jaume Mañosas, m’explicava perquè es va escollir aquest àmbit.

Les Cases d’Oficis les promou el Servei d’Ocupació de Catalunya, amb el finançament de la Generalitat i el Fons Social Europeu, i la de Sant Feliu l’ha organitzat l’Ajuntament de la ciutat. La Casa d’Oficis ha tingut dues especialitats, aquest any: 8 nois (majoritàriament) al mòdul de Tècnic en Sistemes Microinformàtics, i 8 noies (majoritàriament) al mòdul de Dinamitzador Digital Multimèdia. El Jaume Mañosas deia que ha estat un èxit:

Que és l’objectiu, trobar feina després d’obtenir la formació i el diploma. La Vanessa López, que és Dinamitzadora Digital Multimèdia i professora de la Casa d’Oficis, també em deia que estaven molt contents de com ha anat el curs.

I és que els nois i noies de la Casa d’Oficis han col·laborat amb un munt d’entitats de Sant Feliu. El curs estava format per 6 mesos de teoria i 6 mesos de pràctica, i aquestes pràctiques són les que aquest any s’han aprofitat per a la ciutat. Tot un encert, trobo. El regidor de Noves Tecnologies ho explica:

I la veritat és que han col·laborat amb un munt d’entitats de la ciutat. A la web de la Casa d’Oficis hi ha tot el llistat, i al blog, els alumnes ho anaven explicant tot. Han prestat els seus serveis a associacions de veïns i comerciants, casals, el mercat municipal, al Servei Local d’Ocupació, la biblioteca, l’Arxiu Comarcal, regidories i departaments de l’Ajuntament… Per als alumnes eren pràctiques i per a les entitats, un servei gratuït. Els tècnics microinformàtics potser els solucionaven problemes més tècnics, de màquines, d’ordinadors, de xarxes i instal·lacions… i els dinamitzadors digitals multimèdia feien més això, dinamitzar. Els mateixos titulats ho expliquen en un vídeo que van fer i es va projectar dilluns a la cloenda. Expliquen que han col·laborat amb el portal del compremasantfeliu.cat, o la web del festival Work On Fest, entre molts altres.

Una feina que té molt a veure amb aquest nou rol professional que ha nascut no fa gaire, anomenat Community Manager o “responsable de comunitats online”. Una feina a mig camí entre moderador de comentaris i creador de continguts o redactor multimèdia, i que a la Casa d’Oficis l’han anomenat Dinamitzador Digital Multimèdia.

De la Casa d’Oficis jo conec les noies (i noi) d’aquest mòdul, Dinamització, perquè els vaig fer un parell de classes sobre realització de vídeo. De fet, han tingut la sort de rebre diverses ponències de professionals de diferents àmbits, sempre relacionat amb les TIC. Dissenyadors web, experts en web 2.0 (la web participativa), emprenedors en l’àmbit de la comunicació corporativa. Jo els vaig donar unes classes de realització audiovisual, i vam fer un vídeo promocional del projecte de la Casa d’Oficis i que a la vegada mostra el fons, la intenció d’alfabetització digital. Al final d’aquest vídeo hi ha una bateria de paraules, de conceptes, que aglutinen una mica els diversos pals que han tocat els alumnes.

Podeu visitar el canal de YouTube de la Casa d’Oficis, on trobareu aquest i molts altres vídeos que han fet els alumnes, ja titulats.

[youtubepano WkZ0FOp1zkk]

Aquest article ha estat publicat el Dijous 3 de juny del 2010 a les 11:50 i parla sobre Internet, Ràdio. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Hi ha 2 comentaris per “Cloenda de la Casa d’Oficis”

 1.   Dijous, 3 de juny del 2010

  Lidia diu:

  ohhh quina currada de post ;)
  la veritat que a sigut una experiència que mai oblidaré on tots hem aprés un munt de coneixements i ens hem fet mes autònoms.

 2.   Dilluns, 7 de juny del 2010

  montse diu:

  Albert moltes gracies per el post!! La veritat que ha sigut tota una experiència treballa amb tu, moltes gracies per la teva paciència.

Deixa'm un comentari