Dijous, 1 de juliol del 2010

Freaks i problemes de l’iPhone 4

Complint amb aquesta obligació auto-imposada, Apple ha llençat el nou model d’iPhone, el 4. Seguint els blogs dedicats a la companyia (i escrits pels fanàtics i obsessos del Déu Steve Jobs), es dibuixa una comèdia molt divertida si es mira des de la distància.

Es formen les clàssiques cues davant les botigues, amb fans dormint en tenda de campanya dies abans. Els seguidors en van tuitejant la seva espera constantment (lògicament, des del seu iPhone). El compren i surten a les notícies. Llavors es graven a sí mateixos obrint la capsa a casa (això tan maco de l’unboxing). I llavors comencen els problemes. I ja hi ha una curta però intensa llista de problemes coneguts de l’iPhone 4:

  • El sensor de proximitat de vegades no va bé. Això fa que quan t’acostes el telèfon a la orella pots prémer algun botó sense voler.
  • El telèfon perd la cobertura quan l’agafes de tal forma que tapes amb la mà la cantonada inferior esquerra. Els altres fabricants de telèfons ja s’han afanyat a remarcar que els seus models els poden agafar de la forma que vulguin, que no es tallen les trucades. I l’Steve Jobs (que ara s’ha aficionat a contestar e-mails d’usuaris particulars) diu que la solució és agafar-lo d’una altra forma. Però diuen que ara Apple està contractant enginyers experts en antenes. O bé comprar una de les fundes “oficials” que impediran que facis el curtcircuit que fa que perdi la cobertura.
  • Quan fas servir una funda d’aquestes, resulta que llavors no pots connectar el cable de sincronització del telèfon des de l’adaptador “dock”.
  • Alguns usuaris es queixen que hi ha taques a la pantalla del telèfon.

De totes formes, i amb tots aquest problemes, hi ha dades que diuen que s’han venut 1,7 milions d’iPhone 4 en el primer cap de setmana. I alguns analistes diuen que és el millor telèfon intel·ligent que hi ha ara per ara.

Però a banda dels problemes, ja han sortit els pintorescos personatges que no compren el telèfon per fer-lo servir, sinó per experimentar-hi. Hi ha qui el passa per la batedora, qui el travessa amb un dispar d’escopeta i qui el fica al microones (m’encanta que la publicitat contextual del YouTube en aquest últim vídeo és del Centro Médico Teknon, cosa que trobo significativa). Però gràcies a Déu, també hi ha gent que l’utilitza amb intencions creatives, no destructives. Com el curtmetratge “Apple of My Eye”, que és el primer que s’ha gravat i editat completament en l’iPhone.

És agradable acabar amb una nota positiva dins d’aquest consumisme capitalista embogidor.

Aquest article ha estat publicat el Dijous 1 de juliol del 2010 a les 11:45 i parla sobre Actualitat, Tecnologia. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari