Dijous, 27 de novembre del 2008

SEO (Search Engine Optimization)

La setmana passada vaig poder assistir a diverses classes de SEO (Optimització per a Motors de Cerca), o “com fer que la teva pàgina li agradi al Google perquè et posi el primer en els resultats”. El mestre va ser el Javier Casares, un home que segueixo de fa anys, quan va començar amb una web anomenada Googlemania. Després es va transformar en OJObuscador i es va especialitzar en el negoci d’internet, creant una xarxa important de blogs dedicats a la xarxa.

Va ser curiós coneixe’l en persona, i també vaig trobar curiós que ningú més a la sala sabés qui era (tot i portar dues enganxines del logo de OJO al portàtil). Ens va explicar de forma molt didàctica què és això del SEO i jo, com a administrador d’alguns llocs web i redactor d’altres, vaig trobar-ho molt interessant.

Això sí, cal dedicar-hi temps, a la tasca d’adaptar els llocs als estàndards del posicionament web. I entre la programació, el disseny i la redacció, cada vegada es complica més internet (“madura”, dirien alguns). La xarxa és més adulta, està més establerta, i lluny queda aquell any 2002 en què un estudiant de Batxiller podia engegar tot sol una pàgina web amb cara i ulls (o això és el que creia).

Aquest article ha estat publicat el Dijous 27 de novembre del 2008 a les 9:05 i parla sobre Internet. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari