Dimarts, 25 de novembre del 2008

Cuatro, lladres d’idees

Quan presentes un projecte a una cadena de televisió corres el risc que et diguin “no, gràcies” i després et robin la idea. Doncs això és el que ha fet la cadena de televisió Cuatro amb la sèrie Simplemente Diferentes.

Uns amics van idear i realitzar el capítol pilot (del qual jo vaig fer la postproducció de so i locució del tràiler), i la van anar a presentar a diverses emissores de televisió d’àmbit estatal. El resultat és que ara, Cuatro els ha pres la idea de franc, i ha produït una sèrie de les mateixes característiques que aquella que van rebutjar. En temps de crisi s’ha d’estalviar. I si pots quedar-te una idea sense pagar, perquè no fer-ho?

La còpia que ha fet Cuatro es titula HKM, hablan kantan mienten, i té el mateix tipus de personatges i argument que la original. Ahir, un dels creadors de Simplemente Diferentes em va dir que al blog de la sèrie copiada hi estaven deixant molts comentaris denunciant el plagi, però a mitja tarda els missatges crítics contra Cuatro i la seva política van desaparèixer misteriosament, i només han quedat els comentaris favorables a HKM. Buscant per la caché de Google he trobat un dels comentaris que han estat esborrats, d’un tal Julio que escrivia (copio):

Que pretenden hacer con este plagio de la serie Simplemente D.Ferent.S? no les da vergüenza robarle la idea y la creatividad a otra persona que de verdad se merece la puesta al aire a la verdadera serie en la tv? Por cosas como estas debería de actuar las autoridades competentes y aplicarle la ley que amerite a esta falta y hacerlos pagar por abusadores

Quan et roben una idea, poc pots fer. La sèrie no és calcada de la original, i per tant el guió no coïncideix del tot amb el que els autors plagiats van registrar per protegir-se dels lladres d’idees. Pel què fa a Cuatro, sembla que els autors no tenen ni el dret a la rabieta, perquè no els deixen ni comentar al seu blog.

Aquí teniu un petit fragment del tràiler de la sèrie Simplemente Diferentes, la idea de la qual ha robat Cuatro (ho havia dit ja?):

Aquest article ha estat publicat el Dimarts 25 de novembre del 2008 a les 14:16 i parla sobre Queixes, Televisió. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari