Dimecres, 5 de desembre del 2007

Periodisme i política no són bons amics

Un dirigent del partit governant a la Generalitat, Joan Ferran, va dir fa uns dies que “s’ha d’arrencar la crosta nacionalista de Catalunya Ràdio i TV-3”. Visca la llibertat d’expressió, sí home!

Aquest home ve a dir que, com que la CCRTV (ara CCMA) la va crear un president d’un partit polític nacionalista, tota la corporació està contaminada per aquest “virus” que els resta vots. Visca la democràcia i la independència informativa. Quan vaig llegir-ho em pensava que l’home s’havia begut l’enteniment, però és que és una opinió del partit, no d’un sol home.

Comencen per dir que “tal medio de comunicación no es amigo del gobierno” i t’acaben dient “mira, d’això millor que no en parlis”. I és això, la independència informativa! Que els periodistes no ballin al ritme del partit governant. Clar, els professionals d’aquests mitjans i també del Col·legi de Periodistes temen una caça de bruixes. Precisament quan l’ens comunicatiu públic de Catalunya acaba de remodelar-se per tal de ser més independent, ara diu Joan Ferran que el director de la CCMA, Joan Majó, “ha fet una excel·lent feina econòmica, però no l’ha encertada en l’aspecte polític”. Com em va dir una vegada un gran professional, si et diuen això és que estàs fent bé la teva feina.

Entre tururús i “avisos“, aquesta intenció que tenen socialistes d’eliminar (per tant censurar) la “crosta nacionalista“, a banda d’atemptar contra la llibertat d’expressió, és absolutament impopular. El mig milió de persones que escolten l’Antoni Bassas i els que es miren el Josep Cuní i la Mònica Terribas els segueixen perquè hi reconeixen veracitat i independència. Ara, si volen un pamflet propagandístic, els governants, que se’l muntin expressament. Ai calla, que ja ho van fer! Però no els va sortir bé la jugada, perquè té menys audiència que una emissora local (a banda detenir un català deficient i pagar-ho tot plegat amb diners públics).

Els periodistes no haurien d’involucrar-se en política (que ho fan). I els polítics no haurien d’interferir en la feina periodística (que també ho fan, i de tots els partits). Que n’és de difícil, ser honest!

Aquest article ha estat publicat el Dimecres 5 de desembre del 2007 a les 19:05 i parla sobre Actualitat. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Hi ha un comentari per “Periodisme i política no són bons amics”

  1.   Dijous, 6 de desembre del 2007

    YuriBCN diu:

    Força d’acord. Una puntualització, però: tots i totes som actors polítics. Per tant, no és injust demanar una absoluta i total neutralitat dels periodistes. El que sí s’ha de exigir és una total transparència de periodistes i polítics, i formació a més d’informació, per a evitar i prevenir la manipulació. Aquesta és la lluita bàsica per la defensa de la democràcia.

Deixa'm un comentari