Diumenge, 2 de desembre del 2007

La casa nostra, màfia planetària

Avui he vist el film Tierra, el documental que la BBC ha estrenat als cines. És espectacular i impressionant. És humil i diu amb veu petita el que el planeta -que és casa nostra- no para de cridar: “Si us plau, no em feu mal”.

L’espècie humana sembla una gran màfia a nivell planetari que, contra els interessos de tothom, intenta acabar d’explotar una miqueta més els recursos que la sàvia natura ha disposat per a nosaltres per a la vida amb tants i tants milions d’anys d’esforç. És altre cop Gaia, l’esperit de la Terra, la força vital de tots els seus habitants que sumats conformen un superorganisme en equilibri. Fins que l’home va començar a atorgar més importància a l’intel·lecte que a l’instint i la intuïció.

Ja ho deia molt bé l’Agente Smith a la gran Matrix: “Le voy a contar una revelación que he tenido en el tiempo que llevo aquí. Esta me sobrevino cuando intenté clasificar su especie. Me di cuenta de que en realidad no son mamíferos. Verá, los mamíferos logran un equilibrio perfecto entre ellos y el hábitat que les rodea. Pero los humanos van a un hábitat y se multiplican hasta que ya no quedan más recursos y tienen que marcharse a otra zona. Hay un organismo que hace exactamente lo mismo que el humano. ¿Sabe cuál es? Un virus. Sí, los humanos son un virus, son el cáncer de este planeta y nosotros somos la cura”.

Potser l’actitud dels dirigents del nostra planeta es pot assimilar a aquesta frase que el personatge Cifra, del mateix film, diu a l’Agente Smith: “¿Sabes? Sé que este filete no existe, sé que cuando me lo meto en la boca es Matrix la que está diciendo a mi cerebro: “es bueno y jugoso”. Después de nueve años, ¿sabes de lo que me doy cuenta? La ignorancia es la felicidad”.

Aprofito l’avinentesa per publicar una selecció de fotografies que vaig fer a l’Oceanogràfic de València el passat setembre. Quan t’hi fixes, la vida és un miracle.


Aquest article ha estat publicat el Diumenge 2 de desembre del 2007 a les 1:09 i parla sobre Cinema, Filosofades, Fotos. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari