Dissabte, 17 de novembre del 2007

Telecomunicacions, el gran frau

Avui he vist un anunci de Movistar a El Periódico:

Ben gros: Tot el que parlis del 17 d’oct. al 18 de nov. t’ho regalem per Nadal. Et queden 2 dies per apuntar-t’hi!
En lletra petita microscòpica: “[…] Quota de 5€ (5,80€ IVA inclòs). S’acumularà per a la promoc. l’import de les trucades estatals destinació Movistar, establ. de trucada inclòs. Període d’acumulació des del 18/10/07 al 17/11/07, amb independència del moment de subscripció. Màx. import acumulat 100€, a disposar en trucades estatals destinació Movistar, establ. de trucada inclòs, des del 18/12/07 fins al 17/01/08. Màx. nombre de subscripcions: 1,2 milions […]“.

És a dir, el paràgraf llarg (que ocupa menys espai que la frase que anuncia la promoció) desmenteix la pròpia promoció: “Tot el que parlis“. Mentida. Només quan truques a Movistar i amb un màxim de 100€, pagant-ne 5€ per activar el servei. “t’ho regalem per Nadal“. Mentida. No t’ho regalen, sinó que et deixen fer trucades de cost zero (només a Movistar) fins que arribis al mateix import que vas gastar durant la promoció. I a més et posen calendari.

Ah, i a més ho anuncien a tota pàgina dos dies abans que acabi el termini, per si hi ha algú que pica o que creu que en dos dies es gastarà l’equivalent a 10€ en trucades. I això tenint en compte que no es pot saber a quina operadora mòbil pertany un número concret (a menys que li preguntis al propietari). Encara us pregunteu com pot ser que Telefónica augmenti els seus beneficis del 51% invertint cada vegada menys? Doncs amb els serveis més cars, la publicitat més enganyosa i el joc més brut, és clar!

A casa, des d’ahir tenim Jazztel. Una empresa que, en el mateix diari, he llegit que està sent investigada per la policia per presumpta ocultació en la declaració d’accions. Res, uns quants milionets de res que s’haurien estalviat… Per cert, que estic connectat a internet gràcies als canvis de configuració que he fet en l’antic router de Telefónica, perquè si he d’esperar que arribi el de Jazztel, ens estem tot el cap de setmana sense connexió.

Visca el món empresarial!

Aquest article ha estat publicat el Dissabte 17 de novembre del 2007 a les 2:33 i parla sobre Actualitat, Queixes. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari