Dimecres, 31 de març del 2010

Ruta Modernista de Sant Feliu

Tot just fa un any, la Setmana Santa de 2009, estava de rodatge per la ciutat. Estàvem preparant el documental sobre l’itinerari del patrimoni modernista de Sant Feliu de Llobregat, que em va encarregar l’Ajuntament per il·lustrar l’exposició que s’inauguraria  durant les Festes de Primavera. Ara aquest vídeo de 25 minuts de durada està disponible al web de la Ruta Modernista. Aquí us el deixo, a viam què us sembla.

[youtubepano Qwjf4uYxSmM]

Els que vau visitar l’exposició el mes de maig recordareu que originalment es va projectar a tres pantalles. Això va suposar certa dificultat, tant a l’hora d’idear l’estil de realització com a l’hora de fer el muntatge. La seva versió per a la xarxa i DVD, naturalment, està formada per una sola pantalla. Això li resta espectacularitat i fa que el ritme decaigui una mica, però de totes formes és un vídeo divulgatiu, i el vaig fer amb la idea que fos funcional, sobretot. Una realització austera perquè l’espectador pugui centrar l’atenció en la gran quantitat d’informació que hi ha comprimida.

Sant Feliu de Llobregat també va viure el moviment del modernisme a finals del segle XIX i principis del XX. Això va transformar la fesomia de la ciutat, que es va expandir adoptant com a nucli l’estació del ferrocarril, arribat a meitats del segle XIX. El pla d’eixample, de l’arquitecte municipal, en va ser l’eix vertebrador.

Amb el documental descobrireu la transformació d’una ciutat a través de diversos llocs, carrers i punts emblemàtics per on milers de santfeliuencs hi passen cada dia, sovint ignorant el seu origen. Esbrinareu, a través de fotografies històriques, com eren l’estació de tren, els passeigs Bertrand i Nadal, els jardins de l’Erasme de Gònima , la colònia de pisos Can Bertrand, la carretera Laureà Miró i altres paisatges urbans que van canviar gràcies al pla d’eixample de Sant Feliu.

Aquest article ha estat publicat el Dimecres 31 de març del 2010 a les 15:10 i parla sobre Actualitat, Esdeveniments, Fotos, Història, Vídeo. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Hi ha 2 comentaris per “Ruta Modernista de Sant Feliu”

 1.   Dimecres, 7 d'abril del 2010

  Eulàlia diu:

  Fantàstic. Espero que el víedo d’en Pere Dot sigui tan bonic com aquest. Jo com a mestra he elaborat un powerpoint pels meus alumnes.
  Eulàlia

 2.   Dijous, 8 d'abril del 2010

  Albert Bonet diu:

  Gràcies. Les ganes que li posaré al vídeo del Pere Dot seran les mateixes, per descomptat!

Deixa'm un comentari