Dissabte, 13 de desembre del 2008

El derbi afectarà “La Marató”?

No m’agrada el futbol. No em desagrada. Simplement no m’interessa. Fa uns dies que penso quines seran les conseqüències d’un esdeveniment com el partit de futbol entre el Barça i el Reial Madrid d’aquest dissabte en un altre esdeveniment com és “La Marató” de TV3, que té lloc aquest diumenge.

La gent perquè dóna? Al sentiment de solidaritat li afecta algun altre sentiment que pugui desprendre’s d’un resultat en el partit Barça-Madrid? Com se sentiran més solidaris els catalans seguidors del futbol? (Pressumeixo -perdoneu-me-, que la majoria dels catalans són del Barça).

L’expectativa és clara: el Barça les té totes per guanyar. Una expectativa tan alta és perillosa, perquè si es compleix, serà correcte (no hi haurà una gran eufòria), en canvi si no es compleix, la patacada emocional serà important. Deixant clar, per tant, que tenir expectatives sobre alguna cosa acaba resultant negatiu, hauríem de pensar què passarà si guanya o perd el Barça. En quin cas els seguidors de l’equip faran més i millors donacions a “La Marató” de TV3? Seria lògic pensar que si el Barça guanya, l’estat d’ànim serà òptim i per tant voldran trucar. Jo penso exactament el contrari.

Si resolem que tenir expectatives sobre alguna cosa només porta efectes negatius sobre els resultats, d’això es desprèn lògicament que si el Barça guanya, les expectatives hauran estat cobertes, i per tant l’excitació dels socis serà positiva, però minsa. En canvi, si el Barça perd serà contra pronòstic, cosa que significa un gran cop emocional pels seguidors, que, ara sí, tindran un intenssísim sentiment de pena, de ràbia, de malestar. I per aquesta raó, crec, voldran recolzar-se sobre un altre dels pilars de la vida per a reeixir el seu estat d’ànim. Ja que no han trobat la satisfacció en la victòria del seu equip, voldran trobar el plaer i el bàlsam emocional en el gest solidari. S’adonaran, malgrat tot, hi ha gent que s’ho passa pitjor que ells. L’arrogància donarà pas a la humilitat. Sabran que perdre un partit és insignificant en l’escala de valors comparat amb el benestar físic, mental i espiritual. Se sentiran més propers als afectats per malalties mentals greus, i voldran donar-los un cop de mà.

Per tant, que el Barça perdi serà bo per a la recaptació de “La Marató” d’aquest any.

Aquest article ha estat publicat el Dissabte 13 de desembre del 2008 a les 8:37 i parla sobre Actualitat, Filosofades, Televisió. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari