Dimecres, 3 de setembre del 2008

Quan la ficció topa amb la realitat (2)

Ahir parlava de com la mort d’un actor d’una sèrie obliga a canviar el guió. Doncs avui llegeixo al diari que la sèrie Hospital Central, que enceta avui la seva enèsima temporada, començava amb un espectacular accident d’avió a l’aeroport de Barajas (rodat d’abans que succeís l’accident de debò).

Per desgràcia dels realitzadors de la sèrie, la direcció de Telecinco els va demanar que s’inventéssin un començament diferent. Que ficcionar un accident d’avió quan el de debò és tant recent podria ferir la sensibilitat de l’espectador. Sí, una cadena com Telecinco, que es caracteritza pel to tirant a groc de les noticies de societat i successos, quan es tracta de ficció intenta no ferir sensibilitats. Una doble moral impròpia del bon gust.

En l’article “La realitat que ofèn”, del diari Avui, també citen, com jo ahir, la sèrie El ala oeste de la casa blanca. En aquest cas, elogien el capítol número 1 de la temporada tres, que es va emetre dues setmanes després dels atemptats de l’11 de setembre de 2001. En aquella ocasió van saber fer un capítol especial, amb delicadesa i bon gust, centrat en els atemptats terroristes d’aquell dia.

Aquest article ha estat publicat el Dimecres 3 de setembre del 2008 a les 20:52 i parla sobre Filosofades, Televisió. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari