Dijous, 27 de març del 2008

L’amor és universal

Aquest és el missatge amb què m’he quedat de la pel·lícula Cometas en el cielo, dirigida pel gran Marc Forster de la gran novel·la (diuen) i bestseller de Khaled Hosseini. Una gran història personal embolcallada en la història d’Afganistan explicada per un Afganès.

Un film que toca molt al fons i que ens fa reflexionar de com poden ser de malvats els estereotips. N’extrec que les persones són persones a tot el planeta, i que tots tenim les mateixes virtuts i defectes.

Els humans sempre cometem els mateixos errors, repetits en l’espai i en el temps. Per aquesta raó la feina que hem de fer en vida és progressar, millorar, pulir la bondat amb què tots naixem i que es veu enfosquida per la contaminació de la vida en aquest planeta. Es dedueix del relat de l’Afganistan actual que els extremistes no s’adonen que l’infern que tan temen és ara i aquí.

La frase de la pel·li: “El único pecado que existe es el robo. Los demás pecados son en realidad derivaciones del robo. Por ejemplo, si matas a un hombre le estás robando su derecho a vivir. Además, le robas a su hijo su derecho a tener un padre, i a su mujer, su derecho a tener esposo”. Baba al seu fill Amir.

Aquest article ha estat publicat el Dijous 27 de març del 2008 a les 23:58 i parla sobre Cinema, Filosofades. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari