Divendres, 15 de juliol del 2005

IMAX es torna ecologista

Ahir es van estrenar a l’IMAX Port Vell de Barcelona dues pel·lícules, una en format Omnimax i l’altra en 3 dimensions.

La primera d’aquestes es titula Forces de la Natura, i és un espectacular documental de 45 minuts (com tots els que es projecten en aquest tipus de sala) que ens mostra de ben a prop tres fenòmens naturals apassionants: els volcans, els terratrèmols i els huracans i tornados. Per tractar-los se centra en tres localitzacions: Montserrat (una illa del Carib, no pas el que us penseu), Turquia i, com no, Oklahoma. La pel·lícula està coproduïda per National Geographic i ofereix unes imatges espectaculars, com la del volcà que us deixo al final.

Cartell de la pel·lícula SOS PLANETAL’altra estrena és SOS Planeta, un passeig virtual que intenta conscienciar-nos sobre tres dels processos més destructors del planeta i que tenen el seu origen en l’acció de l’home: L’escalfament global, la sobreexplotació dels oceans, i la desforestació. D’aquí el títol, IMAX es torna ecologista.

De fet, sempre n’ha estat una mica, d’ecologista, ja que el seu format per excel·lència és el documental (que fins fa uns mesos, no era possible fer-lo més llarg de 45 minuts per raons tècniques, i amb aquesta durada s’ha establert). Aquesta és una de les raons per la qual a molta gent no li atrau l’IMAX, la falta d’històries, de ficció. Encara que és cert que últimament s’han posat les piles i han estrenat Matrix Revolutions a Madrid i aquí a Barcelona han fet el mateix amb Harry Potter i el Presoner d’Azkaban i Polar Express.

Bé, com deia, aquesta projecció en 3D és força atractiva però decepcionant per la seva falta de concreció i excessiva redundància tipus GreenPeace. Està coproduïda per l’associació WWF i és una pena que els interessos evidents per crear-nos una opinió hagin fet d’aquest documental només una atracció virtual. Les “tomas falsas” dels crèdits sobren. Que no és una pel·lícula Pixar, per favor!

Si voleu saber més sobre l’IMAX sempre podeu llegir el reportatge que vaig escriure fa dos anys per a la meva altra web, CineSonido.com. I el Sergio, un col·laborador, va escriure aquest altre reportatge, que està molt millor, la veritat.

Les paraules del dia són tornado i huracà.

Volcà en erupció al documental FORCES DE LA NATURA

Aquest article ha estat publicat el Divendres 15 de juliol del 2005 a les 14:12 i parla sobre Cinema. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari