Dissabte, 19 d'abril del 2014

Pere Dot a BTV

Avui dissabte 19 d’abril, BTV emet el meu documental “Les arrels de les roses“. Aquesta pel·lícula va ser un encàrrec dels Amics de les roses de Sant Feliu de Llobregat l’any 2010, quan celebraven el 125è aniversari del naixement de Pere Dot.

Qui és aquest home? Pere Dot va ser un obtentor de roses, que creava roses noves a base d’hibridar-ne d’existents. Un artista de la floricultura que va treballar des de Sant Feliu i que va posar la ciutat al mapa internacional dels roseristes. El pare de l’actual Exposició Nacional de Roses. Ell i els altres obtentors que hi havia a Sant Feliu van donar-li al municipi el subtítol de “ciutat de les roses”.

El documental original, que vem dirigir l’Israel Ruiz i jo, té una durada d’una hora i mitja i es pot adquirir en DVD a la seu dels Amics de les roses. El que s’emetrà avui per BTV és una versió reduïda de 27 minuts que he fet especialment per a la ocasió. Crec que ha quedat un bon resum, i hem fet coincidir l’emissió amb la diada de Sant Jordi i les jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” del proper cap de setmana. I també amb les Festes de Primavera de Sant Feliu, que acolliran una nova edició de l’Exposició Nacional de Roses.

Aquest article ha estat publicat el Dissabte 19 d'abril del 2014 a les 11:46 i parla sobre Televisió, Vídeo. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari