Dissabte, 15 de març del 2014

El meu perfil a BBC Fresh

A finals de febrer em van publicar dos vídeos a la web del programa BBC Fresh, acompanyats d’un perfil que van fer arrel d’unes preguntes que em van enviar per mail. Aquest és el meu perfil de BBC Fresh, i tot seguit el publico traduït, bàsicament perquè els meus fans a casa els Bonet, que no porten gaire bé l’anglès, ho entenguin. (Traducció automàtica però revisada).

BBC Fresh

Perfil BBC Fresh: Albert Bonet

El realitzador Albert Bonet parla del que va inspirar els seus curtmetratges The Catalan Way i Carolling Random Londoners. Quan va tenir lloc a Londres una protesta demanant la independència de Catalunya, el realitzador Albert Bonet es va oferir a ajudar. I va portar la seva càmera amb ell. Ens parla de la pel·lícula resultant, The Catalan Way, i també del seu projecte més alegre Carolling Random Londoners.

Perquè vas escollir aquests temes per BBC Fresh?
The Catalan Way – La voluntat democràtica dels ciutadans a tot el món és un tema recurrent en el periodisme. La majoria d’aquestes històries són sobre conflictes armats. Crec que és just que a aquelles regions del món que estan pacíficament demanant la independència se’ls posi un altaveu. I jo sent català, crec que els desitjos de llibertat del meu poble valen la pena de difondre en català, espanyol o anglès a través de canals de televisió públics tan reconeguts com la BBC.

Carolling Random Londoners – A una amiga meva, la Mia, se li va ocórrer aquesta idea per “Carolling Random Londoners” de parlar amb estranys al carrer i filmar les seves reaccions. Ella recitaria la lletra de “White Christmas”, i després un petit grup de cantants s’hi uniria cantant la melodia i l’harmonia. No es podria haver fet sense l’ajuda dels meus companys cantants en el London Catalan Choir.

Què et va motivar a fer aquest vídeo?
The Catalan Way – Vaig veure que l’Assemblea Nacional Catalana estava demanant ajuda per organitzar la Via Catalana per la independència a nivell internacional. Jo m’acabava de traslladar a Londres, i em vaig presentar voluntari per gravar-ho en vídeo. No em defineixo políticament, sinó que el que em motiva són els crits per una democràcia real al sud d’Europa i la importància de ser escoltats arreu del món.

Carolling Random Londoners va ser, de fet, la segona part d’una sèrie de dos episodis sobre el Nadal a Londres. En el primer (que es pot veure aquí)  feiem petons a la gent sota una branca de vesc. Per al segon episodi, vem pensar que una mica de música a capella aixecaria els ànims. La idea era de la Mia. Volia posar un somriure a la cara de tots tot fent una demostració pública d’amor. Amor? Alegria? Somriures? M’hi apunto! Tant els petons com el cant van funcionar. I hauríem continuat si haguéssim tingut més temps.

Quina càmera vas fer servir per gravar el teu vídeo?
Per The Catalan Way, vaig utilitzar la Panasonic HMC151. No és una rèflex digital, com la majoria dels realitzadors utilitzen avui en dia, sinó una càmera de vídeo professional. CCD de debò, no CMOS. Vaig utilitzar la meva Steadicam Merlin per tal d’estabilitzar els travellings en tota la cadena humana de 800 persones, que es pot veure en la seqüència completa aquí.

A Carolling Random Londoners no vaig utilitzar cap estabilitzador de càmera, sinó que la portava a la mà.

Qui o què t’inspira?
Crec que la comunicació determina la realitat. M’apassiona generar emocions a través dels sentits, i donar a les històries dignes l’altaveu que es mereixen per poder comunicar, i per tant crear, un món més conscient. Què m’inspira? L’honestedat, la voluntat de fer front als reptes, la llibertat, el coratge, la cerca de la felicitat… no sé què m’inspira, però quan ho veig, ho sé.

Quins són els teus plans per al futur?
Vaig venir de Barcelona a mitjans de 2013 i els meus plans són seguir coneixent gent, aprenent-hi i créixer tant professional com personalment. Crec que Londres és el lloc per fer-ho. En aquests moments estic treballant en diversos projectes a Catalunya, alguns més al Regne Unit, i en la traducció del meu últim documental a l’anglès. El tràiler es pot veure aquí.

Què és el més important que has après fins ara?
A la vida? Ostres, és una pregunta molt àmplia! He après a estimar el que faig d’una manera saludable. A seguir un objectiu sense preocupar-se massa pels resultats, simplement gaudint del passeig. De fet, encara estic aprenent a fer-ho. I espero seguir aprenent-ne durant tota la vida, perquè m’encanta ser un ignorant curiós.

Enllaços relacionats

Aquest article ha estat publicat el Dissabte 15 de març del 2014 a les 12:14 i parla sobre Londres, Televisió, Vídeo. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari