Dissabte, 7 de juliol del 2007

El Trencaclosques (d’estiu) – setmana 19

Setmana superada! I és que ha estat dura, molt dura. En primer lloc perquè he tingut els últims dos examens d’aquest curs a la universitat, i en segon, perquè he arrancat l’edició d’estiu d’El Trencaclosques a Ràdio Sant Feliu.

Els dilluns d’aquest mes de juliol estaran protagonitzats per la Zuriñe, l’Elena i l’Alan (que canvien de dia), amb algunes millores. Ara hi haurà també consells per sobreviure a l’estiu, repàs a algunes pàgines web curioses i alguns fets curiosos que aniré relatant a l’audiència (a més de l’estic fins els webs, la filosofia murphiana de butxaca i la premsa rosa, és clar). També enceta la setmana una secció nova, la de la cançó de l’estiu. La Silvia (que continua amb la seva secció d’agenda de concerts dels dijous), fa un repàs per dècades a les cançons més famoses de l’estiu a Espanya des dels 60.

Dimarts, nova secció per encetar programa (i una de la qual n’estic especialment orgullós): La secció dels infants. Són alguns nens i nenes d’entre 11 i 12 anys (que coneixien la ràdio pel consell d’infants), que tenen la primera mitja hora per debatre alguns temes d’actualitat (que ells decideixen), fer una crítica (aquest cop ha estat de la pel·lícula Shrek Tercero) i fer un concurs d’endevinar un personatge públic a base de pistes i preguntes. Tota una feinada per part seva, i m’encanta que els encanti!
Aquest dia també hi ha la secció de crítica televisiva del Rafa i la secció de còmics del Román, dos vells coneguts del programa.

Dimecres també vam començar el programa amb nens, els del casal d’estiu del Club d’Esplai Sant Feliu. Van explicar-nos què han fet i com integren el leit-motiv del casal d’aquest estiu (la protecció del medi ambient) amb les activitats lúdiques i sortides. Després, dues seccions ja conegudes: la de vins de la Lidia i la del Grup de Dones 21 amb la Bet i la Pepa, que ha tornat a venir per llegir una d’aquelles històries que porta de tant en tant. Ah, i l’última secció d’òpera per principiants de la temporada, amb el David.

Dijous va ser intens per les seves dues seccions noves. La que més feina va donar (sobretot a la nova col·laboradora) va ser la d’entrevistes al carrer. L’Alba va acompanyar tot un matí a una cartera santfeliuenca en el seu itinerari per la ciutat, i en vam sentir un recull (a més de tenir la Montserrat, la cartera, en directe a la ràdio). L’altra nova secció la va portar la Raquel, que va parlar dels frikies (secció entretinguda, també). I l’agenda de concerts de cada dijous, amb la Silvia. Dia femení, tu…

I els divendres d’aquest Trencaclosques d’estiu no són gaire diferents dels de la resta de temporada: estrenes de cinema amb el Javi, agenda cultural amb el Joan i efemèrides històriques amb el Marc.

El que més m’agrada de la nova estructura del magazín, però, són les càpsules que he incorporat. Seccions curtes que van cada dia i que donen molt de dinamisme al programa de ràdio. D’una banda, una càpsula d’informació sobre festes majors d’arreu de Catalunya, cada dia amb la més propera en el temps (i és que l’estiu n’està plagat). La fa el Sergi. També una càpsula de curiositats (un fet anòmal, aïllat i inútil però que satisfà la ment curiosa). Aquesta la faig jo mateix. Recupero també els dit i fet, les pastilles de llengua catalana que fa la Maria (repeteixo les més interessants de la temporada). I també he convertit la secció de remember de dibuixos animats en una pastilla diària, que ens acosta una sola sèrie (la Jéssica). Per acabar el programa, a més, truco el Joaquín i em comenta algunes de les notícies més rares de la jornada. Cada una d’aquestes seccions no duren més de 2 o 3 minuts i són molt agradables d’escoltar.

Apa, així que la setmana que ve, a Ràdio Sant Feliu, més!

Aquest article ha estat publicat el Dissabte 7 de juliol del 2007 a les 14:10 i parla sobre Ràdio. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari