Dijous, 30 de gener del 2014

Emprenedor sense saber-ho

CineSonido.com

Quan acabava 2n de Batxiller vaig fer la meva primera pàgina web per publicar el meu treball de recerca titulat “El so al cinema”. Era l’any 2002, va ser la meva primera publicació i aleshores s’allotjava al ja desaparegut Geocities (un noi de 17 no tenia calers per pagar-se un domini o servei de hosting). Això va arribar uns mesos més tard, i vaig dedicar molt de temps a dissenyar i desenvolupar manualment la web. Aquí podeu veure com era de rudimentària, però em va costar hores de seguir tutorials sobre HTML, i després PHP, més omplir-la de contingut.

Quan va aparèixer el Google Ad-Sense vaig posar-hi anuncis, que em van donar una mica de calerons (no gaires) i la web va deixar de ser deficitària. En un punt va arribar a tenir 40.000 visites mensuals. Per mi era molt, era un orgull mirar de tant en tant les estadístiques de visites que creixien, respondre e-mails de lectors i persones que volien contribuir a la pàgina. Em prenia molt de temps, que robava de l’escola de mitjans i de la ràdio on treballava. Però era la meva criatura i això em donava totes les forces que em calien.

CineSonido.com

Sense saber-ho, als 17 anys vaig ser emprenedor. Ningú me’n va ensenyar, però com que no pensava fer calers amb allò, em podia permetre tots els errors del món. Potser aquest va ser el meu error. En escriure la frase veig que el “no pensava fer calers” deriva de la por que ningú valoraria la meva feina fins al punt de treure-hi profit econòmic, que això era cosa d’adults. I així va ser. La limitació que em vaig autoimposar inconscientment es va complir, i la web va morir d’èxit. Massa feina per mi, no sabia treballar en equip… Vaig renovar-la amb un modern sistema de gestió de continugut que ara està caducadíssim, i allà està ara la meva estimada CineSonido.com… sense fer-li cas, amb un parell de moderadors pel fòrum i amb un aspecte del 2006, que és quan vaig deixar de tenir-hi interès.

He d’aprendre d’aquesta experiència. I també he de decidir què faig amb ella. L’acabo de matar? I què faig amb les 5.000 visites que té cada mes? La traspasso? Deixo que agonitzi? La renovo? (ai no)…

Aquest article ha estat publicat el Dijous 30 de gener del 2014 a les 12:54 i parla sobre Emprenedoria, Internet. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari