Divendres, 28 de juny del 2013

El documental de Manuel Sayrach, a BTV

Dissabte s’emet a Barcelona TV un documental que vaig fer fa dos anys: Manuel Sayrach, l’arquitecte humanista. És una pel·lícula a què li tinc un “carinyo” especial. És un personatge molt singular i autèntic, amb qui m’hi sento identificat i amb qui comparteixo bona part de la filosofia.

Manuel Sayrach era un arquitecte modernista que no podia reprimir el seu amor per les altres disciplines artístiques. Era un artista total que no va esperar a acabar els estudis per fer edificis (els pocs que va fer), i que tota obra que feia contenia símbols de l’esperit amb què vivia, el que ell anomenava la filosofia de la llum. M’encanta.

A més, va tenir un amor intensíssim i brevíssim, i ell mateix va morir força jove poc després de la seva dona. El seu lligam amb Sant Feliu de Llobregat és la torre d’estiueig de la seva família. Va remodelar-la i va dissenyar-ne els jardins del voltant. Era tot un parc ple de figures del seu imaginari que era conegut popularment com la Torre dels Dimonis. Però l’últim alacalde franquista va expropiar-ho i va fer-ho enderrocar. Us imagineu tenir una espècie de parc Güell al cor de Sant Feliu? Això és el que era.

Aprofitant que ara m’emeten el documental per BTV, li he fet el merescut tràiler que mai va tenir. Crec que m’ha sortit prou bé. Espero que gaudiu d’aquesta història, que podreu veure a BTV aquest dissabte a les 21h i durant unes setmanes al web de BTV. És curiós que tot just ara revisqui aquest projecte quan n’acaba de sorgir un altre molt relacionat, pel qual he de tornar de Londres durant unes setmanes. Però això ja us ho explicaré quan pugui (mode misteriós on).

Aquest article ha estat publicat el Divendres 28 de juny del 2013 a les 8:36 i parla sobre Història, Televisió, Vídeo. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari