Dimarts, 22 de març del 2011

15 anys de Fundació Xarxa

El novembre passat la Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya va celebrar el seu 15è aniversari. Vaig tenir l’oportunitat de poder encarregar-me de la realització dels vídeos relacionats amb aquesta celebració, i aquest és un breu resum que intenta explicar en quatre pinzellades què fa la Xarxa.

Aquesta gent tan trempada i voluntariosa són el principal circuit d’arts escèniques per a públic infantil i familiar, i és present a 28 comarques catalanes. Com sabeu, a Sant Feliu de Llobregat també hi ha Xarxa (se n’encarrega, entre d’altres, el Joan Lorenzo). De fet, al vídeo s’hi veuen imatges del teatre del Centre Parroquial, així com de teatres de Molins de Rei, Igualada i Mollerussa, que és on Tomàs Molina va presentar la gala de celebració dels 15 anys.

Coses noves que he après amb aquest projecte (del qual aquest vídeo és només la part pública de diversos encàrrecs):

  • Gravar en un teatre és difícil, i més si qui has de gravar és el públic.
  • Reserva’t mooolt de temps per muntar els projectes amb moltes hores de material brut (aquí hi havia de l’ordre de 10 hores de gravacions, de les quals la meitat a 2 càmeres).
  • Per la gravació d’esdeveniments i actes llargs des de trípode, compra’t un comandament de zoom i focus que puguis enganxar al mànec, o acabaràs amb mal d’esquena de tant contorsionisme.
  • L’emissor-receptor de micro sense fils va de conya per tenir so directe de taula i enviar-lo a la càmera. Així tens llibertat de moviments per tot arreu (mentre arribi el senyal)
  • Quan montes, una imatge fixa o una foto sempre sembla més llarga que en el visionat final (encara que tingui animació). O sigui que no et faci por deixar la mateixa imatge 10 segons en pantalla.

Aquest article ha estat publicat el Dimarts 22 de març del 2011 a les 10:17 i parla sobre Esdeveniments, Teatre, Vídeo. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari