Dilluns, 19 d'octubre del 2009

La piscina de Sant Feliu és com El Corte Inglés

Aquest matí he anat a la piscina i m’han sorprès dues veus familiars: en Neguillo i la Lourdes, dos locutors molt coneguts a Ràdio Sant Feliu. Tots dos locuten pràcticament totes les falques publicitàries de l’emissora, i ell, el Josep Maria Neguillo, va estar presentant durant una temporada el magazín del matí.

Doncs resulta que els sento per la megafonia del Complex Municipal de Piscines. M’informen que s’han habilitat dos nous vestidors per als abonats. Mira que bé! I una estona després els torno a sentir, amb aquella cadència tan pausada que els caracteritza i l’entonació tan treballada: “Ara tota la informació del Complex Municipal de Piscines la pots consultar a tres ves dobles punt piscinasantfeliu punt com“.

Però la tercera vegada que vaig sentir el maleït cop musical que indicava una locució ja em va molestar. I no portava ni 10 minuts dins l’edifici. “Si vols posar-te en forma, demana als socorristes les rutines de treball…” Prou! (Com diria en Cuní). Ja n’hi ha un tip! (Com diria l’altra)

La piscina de Sant Feliu sembla El Corte Inglés, que et vol vendre contínuament els seus productes via missatges sonors de veus amables però que se’t fiquen al cervell. Jo diria que cada tres minuts salta una d’aquestes locucions, sense cap contemplació formal, tallant les cançons pel mig amb molt mal gust. La repetició s’ha carregat l’elegància de l’auto-promoció.

Si us plau, senyors de la piscina, no ens obliguin a escoltar aquesta publicitat tan sovint. No dic que una cada 20 minuts no es pugui posar. Crec que aquesta és una periodicitat prou equilibrada com per ser útil i no provocar rebuig. Els usuaris del complex de piscines no s’hi estan 10 minuts. S’hi estan, com a mínim, 40 minuts. No pateixin, que segur que escolten algun dels seus anuncis, i si hi van sovint, en una setmana segur que ja se’ls han escoltat tots. No ens vagin perseguint per l’edifici amb els missatges promocionals. No ens podem escapar dels espais sonoritzats, perquè hi ha altaveus a tot arreu! Si us plau, senyors de la piscina, no ens torturin! (De bon rotllo).

Aquest article ha estat publicat el Dilluns 19 d'octubre del 2009 a les 23:56 i parla sobre Queixes. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari