Dimecres, 8 de juliol del 2009

La “pena capital”

Avui he sentit al Telenotícies que parlaven que el govern de la Xina aplicaria la “pena capital” als violents que causin ferits en les revoltes que tenen lloc aquests dies entre les ètnies de uigurs i hans.

Em fa gràcia aquest eufemisme; “Aplicarà la pena capital”. També es podria fer servir la paraula “matarà”. “El govern de la Xina matarà els violents…”. Oi que ara no sona tant bé? Quan els responsables de milions de vides decideixen retirar-ne unes quantes per tal de protegir-ne d’altres, això no té un nom clar? Terrorisme d’estat. Assassinat.

Això potser no és tant escandalós quan passa en un país poc evolucionat en l’art del viure i conviure com és la Xina, però sí que escandalitza quan succeeix en el país que més presumeix de cultura democràtica; els Estats Units.

Indignant. Això sí que és una pena.

Aquest article ha estat publicat el Dimecres 8 de juliol del 2009 a les 23:58 i parla sobre Actualitat, Filosofades. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Hi ha 2 comentaris per “La “pena capital””

 1.   Dijous, 9 de juliol del 2009

  Laia diu:

  buf! doncs sí Albert! la veeritat és que aquest món on vivim és injust de mena! i com se pot solucionar això? és trist però tens raó, quan els morts estan en paísos no tant desenvolupats no hi parem atenció, en canvi, quan són paísos del primer món ens escandalitzem, i el fet és el mateix!
  per cert, va bé l’estiu?? quan tens vacances?? jo stic per Altafulla, a veure si demà surt el sol i puc anar a la platgeta!!! bona nit! :)

 2.   Dijous, 9 de juliol del 2009

  Albert Bonet diu:

  Ai quina enveja!! Però tot arribarà…

Deixa'm un comentari