Diumenge, 11 de setembre del 2005

Onze del nou

Focs artificials d'aquesta nitAvui és la diada nacional de Catalunya. Per qui no ho sàpiga, Catalunya és una terra banyada pel mediterrani i que cadascú anomena com vol (país, nació, comunitat autònoma, comunitat a seques… -escolliu el que més us convingui-). Aquí es parla el que fa uns dies un asturià va anomenar “el idioma vuestro”, és a dir, Català per a la resta de persones.

A la meva ciutat, Sant Feliu de Llobregat, s’han celebrat un parell o tres d’actes polítics (què importa la quantitat quan no hi ha diversitat?) en què finalment no m’he quedat al pica-pica (tampoc hi havia gaire varietat, crec…).
Per cert, seria interessant fer un estudi sobre l’edat mitjana dels votants dels partits. Només és un apunt.

A banda de celebrar una derrota de fa 291 anys aquí a prop, en un lloc força menys conegut pel món civilitzat (un barri anomenat Bosc de Grèvol, Hollywood en la llengua nativa) han decidit celebrar una derrota força més recent, de tan sols 4 anys. Segons llegeixo a elsemanaldigital.com, de cop i volta els directors de màrqueting del parc temàtic EUA diuen que faran 3 pel·lícules sobre els atacs terroristes de l’11 de setembre de 2001 a la ciutat de Nova York. Just ara que acaba de visitar-los el Katrina (els guionistes es deuen d’estar fregant les mans!).

Em pregunto si se’l podria considerar un guió adaptat… (per allò que ja es vèia venir). No, segurament posaran el cartellet de basat en fets reals. I tenint com a protagonista en Nicolas Cage, que va arrasar a la taquilla amb La Búsqueda (National Treasure en anglès), bé es podria titular National Disaster, o potser National Incompetence.

Aquest article ha estat publicat el Diumenge 11 de setembre del 2005 a les 21:25 i parla sobre Cinema, Filosofades. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari