Divendres, 17 d'octubre del 2008

Com connectar un micròfon extern a l’iPhone

Vet aquí un tutorial que m’ha donat per fer. Si mai has de gravar so, no cal que compris una gravadora amb entrada per micròfon. En tens prou amb l’iPhone 3G i algun programa enregistrador d’àudio (dels molts que hi ha a la App Store). Cal trobar un connector minijack de 3 anelles i fer una petita operació de soldadura per posar-hi un connector tipus canon (o jack, o minijack, etc.).

Ara puc gravar àudio amb un micro bo de debò. El que queda és trobar un programa que enregistri so amb bona qualitat. Després de mooltes proves, n’he trobat 2:

 • QuickVoice: Grava a 44.1 kHz (molt bé) però en format caf (que el coneix sa mare i els maquers). El pitjor és que per traspassar els arxius a l’ordinador és una mica fotut, i, clar, no pots editar els arxius directament, sinó que els has de transformar.
 • Note2Self: Només grava fins a 22 kHz (força bé, gairebé no es nota diferència) i en format aiff (amb la qual cosa es pot editar directament amb la majoria d’editors d’àudio. El millor és que és molt fàcil i ràpid passar els arxius a l’ordinador a través de WiFi.

Apa, si algú segueix aquest tutorial que m’he currat que deixi un comentari. I si no també, que sempre fa il·lusió.

[youtubepano 994v85q-DII]

[Afegit després]
He fet una gravació de prova per tal que pogueu comparar la qualitat del micro intern i l’extern:

Aquest article ha estat publicat el Divendres 17 d'octubre del 2008 a les 1:53 i parla sobre Tecnologia, Vídeo. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Hi ha 15 comentaris per “Com connectar un micròfon extern a l’iPhone”

 1.   Divendres, 17 d'octubre del 2008

  dracks diu:

  Molt interessant el video, però m’ha decepcionat una mica la qualitat que s’ha vist en el video. Però mai se sap quant pot anar bé :)

  Sort!

 2.   Divendres, 17 d'octubre del 2008

  Albert Bonet diu:

  T’asseguro que la qualitat és molt bona. Al vídeo se sent malament perquè el so que emet el petit altaveu de l’iPhone és captat pel micro de la càmera de forma indirecta i molt fluixet. He hagut d’apujar el volum en aquell tros, i per això se sent molt soroll de fons.

  Però t’asseguro que la qualitat és molt bona. Mira, t’he penjat un àudio de demostració per convènce’t. El pots veure a sota el vídeo.

 3.   Dissabte, 18 d'octubre del 2008

  Xin diu:

  Ara venia a preguntar, que tal la qualitat del so.

 4.   Diumenge, 19 d'octubre del 2008

  Ludo diu:

  Felicitats, el tema és molt interessant i el format m’ha agradat molt!

 5.   Diumenge, 19 d'octubre del 2008

  dracks diu:

  Joer! quina diferencia de qualitat, si es nota!

  Perdona el retard en la resposta, però no tinc excessiu temps…

  Sort!

  P.D.: el iphone ja és ideal per fer podcasts!

 6.   Dissabte, 25 d'octubre del 2008

  Guillem diu:

  Un programa professional de gravació per l’iphone es “iprorecorder”, fabricat per “BIAS”. Grava a 16 bit 44,1 kHz en format wav.
  A l’Appstore per 0,79€
  Sembla que val el que costa.

 7.   Diumenge, 26 d'octubre del 2008

  Albert Bonet diu:

  Gràcies Guillem!
  Ja me l’he descarregat i sembla bo. El problema és que [encara] no permet enviar arxius per WiFi (diuen que hi estan treballant). I un altre problema que m’he trobat és que cada dos per tres et diu que el programa s’està quedant sense memòria i que hauria de reiniciar-lo.

  Si solucionen aquestes dues coses, crec que serà el que utilitzaré. En coneixeu cap altre que valgui la pena?

 8.   Dissabte, 8 de maig del 2010

  Josep diu:

  Gràcies. Molt interessant.

  Al conectar un micro extern es deshabilita l’intern que porta l’iphone? Perquè jo he fet una prova i m’ha semblat que no.

 9.   Diumenge, 9 de maig del 2010

  Albert Bonet diu:

  Sí que es desactiva. De la mateixa forma que quan connectes els auriculars amb mans lliures només funciona el micro dels auriculars.

 10.   Diumenge, 18 de desembre del 2011

  Joan diu:

  Mi pregunta va relacionada a si se puede escuchar en tiempo real lo que estamos grabando, con los dos RCA que nos quedaron libres, tenemos esta posibilidad? y en otro orden de cosas tengo el mic ECM-DS70P que es stereo de minijack, como seria la conexion? mono=? ya que la entrada de mic del iphone es mono no?

  gatcie! saludos
  sitgesreiki@gmail.com

 11.   Diumenge, 18 de desembre del 2011

  Albert Bonet diu:

  Doncs no ho sé, fill… hehe.
  Suposo que depèn de l’aplicació que facis servir a l’iPhone, no? El que sí que sé és que l’entrada de micro és mono, com totes les entrades de micro normals.

  Salut!

 12.   Dimecres, 23 de maig del 2012

  José diu:

  Muy interesante,

  Sabes si el cable lo venden en algún sitio?

  Gràcies

 13.   Dimecres, 23 de maig del 2012

  Albert Bonet diu:

  Ni idea… Sorry.

 14.   Dimarts, 29 de maig del 2012

  Manolo diu:

  Hola Albert, buen tutorial. He visto en otros tutoriales que le meten una resistencia de 1k que hace las funciones de atenuador. ¿Has probado eso?

 15.   Dilluns, 6 de maig del 2013

  jose diu:

  hola…
  Vi el tutorial y esta muy didactico, te queria hacer una pregunta, que tal vez la explicas en el video, pero no entiendo mucho el catalan. La cosa es si se puede hacer con una entrada mono del minjack? o tiene que ser ese cable con las 3 rayitas… Disculpa mi lenguaje tecnico.
  De antemano gracias por el tutorial.
  Un saludo desde chile

Deixa'm un comentari