Dimecres, 6 de febrer del 2008

Publicitat, sorprendre mentint

El consumidor d’avui a dia és cada vegada menys crèdul. Per tant, la publicitat es torna més agressiva i invasiva. I per tant, el consumidor es torna encara més incrèdul. És el peix que es mossega la cua. Avui he rebut a casa una “comunicació publicitària” de la meva companyia de telèfon mòbil. El sobre és així:

Home, és evident que el greu de credibilitat és nul, en aquest cas. M’hi fixo especialment en el nom de la “Oficia de Objetos Encontrados“. Encontrados, eh! No sigui que poséssim una paraula de significat negatiu. En màrqueting tot és positiu; “més del tant per cert” (no menys), “són teus” (no podrien ser teus), “oficina de objetos encontrados” (no perdidos).

Obro el sobre i em trobo amb tot un muntatge de maquetació: una cartera de paper (de lluny és ben realista) amb dos bitllets de 10 euros a dins. Al revers o desplegant-lo hi ha la informació de debò (per fi!); “Te regalamos 20 € para que cambies de móvil”. I ben petit: “canjeando tus puntos antes del 15 de marzo”.

Perquè aquesta oferta ara? Tinc la resposta. És perquè just d’aquí a un mes venç el contracte de permanència que vaig signar quan vaig canviar-me d’operadora, fa avui 17 mesos. Això vol dir que a partir del mes de març seré lliure de tornar a canviar de companyia i beneficiar-me de les ofertes de portabilitat que ofereixen totes.

Davant el perill de fuga de clients, fem publicitat enginyosa, que en certa mesura també pot resultar enganyosa.

Aquest article ha estat publicat el Dimecres 6 de febrer del 2008 a les 16:16 i parla sobre Publicitat, Queixes. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari