Divendres, 25 de gener del 2008

Gmail és il·legal a Europa

Gmail, el correu electrònic que ofereix gratuïtament Google, és il·legal a Espanya i al conjunt d’Europa.

És una notícia que ha fet pública FACUA aquesta matinada (a quines hores treballen?). La raó és la publicitat textual personalitzada que ofereix Gmail a les seves pàgines. Per oferir publicitat relacionada amb el correu que estàs llegint, el sistema l’escaneja, i en base a les paraules clau que troba, et mostra una publicitat o una altra. És el sistema AdSense de Google que jo mateix utilitzo.

L’article de FACUA afirma que “l’escaneig dels correus, encara que sigui realitzat per màquines, incompleix la normativa espanyola i comunitària” de protecció de dades de caràcter personal. Aquesta també va ser qüestió de protesta quan, el 2004, es va posar en marxa aquesta plataforma de correu electrònic que, pel seu espai i disseny, va revolucionar l’e-mail gratuït.

“L’Agència Espanyola de Protecció de Dades no considera conforme amb la legislació la interceptació de continguts”. Sí, d’acord. Però el que em fa més gràcia és el que, segons l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (citada per FACUA en l’article), hi ha una excepció. És quan “els correus s’escanegen per motius de seguretat del servei”, com l’antivirus, o el filtre antispam. Inclouran aquí els filtres que hi tinc posats per dirigir automàticament cada e-mail rebut a la seva etiqueta corresponent?

Haurà d’eliminar Google la publicitat contextual personalitzada de Gmail? Llavors com rendibilitzaran el servei a Europa? Deixaran d’oferir-lo? Hi posaran la grossa i molesta publicitat que posen Yahoo i Hotmail?

Jo ja vaig renunciar, quan em vaig donar d’alta a Gmail, a aquesta petita parcel·la de privacitat per un servei tant potent com el que ofereixen. Ara és quan em diuen que no és legal? Sincerament, no em preocupa mentre siguin màquines i no persones les qui llegeixin els meus correus. (I mentre les màquines no sàpiguen pensar per sí soles)

Aquest article ha estat publicat el Divendres 25 de gener del 2008 a les 3:58 i parla sobre Internet. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Deixa'm un comentari