Dimecres, 2 de gener del 2008

El Periódico, publicitat enganyosa

El diumenge 9 de setembre de 2007, a la pàgina número 40 d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA publicitaven la promoció dels diccionaris de català que aquest diari ha anat venent cada diumenge al preu de 5,95€ (més el 2€ del diari). El diumenge passat (30 de desembre) va ser l’última entrega i no van vendre allò que anunciaven.
Com veieu en la imatge, anuncien per a l’última entrega el software traductor castellà-català:“s’oferirà, per primera vegada en el mercat, el traductor (castellà-català) d’EL PERIÓDICO en versió domèstica. El CD ofereix així un dels programes correctors de català més avançats del món”.

Aquest traductor no hi és. A l’últim volum del diccionari l’acompanya un CD-ROM amb el diccionari informatitzat, però el traductor que van anunciar, i que era el que m’interessava, no hi és. El client no tenia manera de saber si el CD entregat contenia o no el traductor promès, així que han defraudat els milers de lectors d’aquest diari, i els que només el van comprar per fer-se amb el programa traductor.

Publicitat enganyosa. Quan un mitjà de comunicació menteix descaradament en una qüestió tant nímia, els lectors habituals es deuen preguntar en quantes coses més enganyen els seus clients.

AFEGIT:
Per cert, que vaig trucar per telèfon al servei d’atenció al lector i em van dir que finalment van decidir no entregar-ho, que no pensaven facilitar-lo a ningú i que si volia podia presentar una reclamació “tot i que dubto que et contestin”, literalment.

Aquest article ha estat publicat el Dimecres 2 de gener del 2008 a les 15:07 i parla sobre Queixes. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Hi ha un comentari per “El Periódico, publicitat enganyosa”

  1.   Divendres, 4 de gener del 2008

    Erik López diu:

    Això de treure ara aquest cas Watergate per què? -com diria la Terribas-. Quina és la raó Sr. Bonet que la dut a publicar aquesta informació que el Síndic de Greuges d’ho passaria d’allò més bé amb aquesta patinada monumental del mitjà en qüestió. A més a més, no podem generalitzar d’aquesta forma tan radical: els de El Periódico són uns mentiders. Ja és ben sabut que les generalitzacions com les comparacions són odioses. En aquest cas, crec que potser van fer com tot comercial: vendre’t el producte i ho van aconseguir perquè el vas comprar. Després d’aquesta lliçó mestra m’acomiado amb un: “Qué grande és el cine y que pequeñas son la palomitas”. A la seva salut Sr. Bonet.

Deixa'm un comentari