Diumenge, 18 de maig del 2014

Folch i Torres a TV3

Aquesta nit a les 22:25, el canal 33 m’emet un documental que vaig escriure i dirigir fa gairebé un any. És la segona vegada que Televisió de Catalunya m’emet un treball, després de la biografia sobre Joana Raspall. Aquesta vegada ha anat en sèrio. Unes persones van confiar en mi per crear un documental basant-me en uns estudis sobre un personatge. Vàrem presentar i exposar la pel·lícula per museus i sales del país fins arribar al Palau de la Generalitat, i ara el canal cultural de TV3 emet, coincidint amb el dia internacional dels museus, la pel·lícula “Joaquim Folch i Torres: la lluita pel patrimoni artístic”.

No crec que sigui el millor vídeo que he fet (“pel·lícula”, hauria de dir), però me’n sento orgullós. I és reconfortant que a TV3 pensin que és digne d’emissió. Però curiosament no sento aquella eufòria que m’imaginava de petit, quan fantasiejava que un vídeo meu pugués ser emès per televisió. No ens enganyem, em sento privilegiat. Però, tal com em temia quan a l’escola treia bona nota, una part de mi encara té por que en qualsevol moment surti un senyor dient-me que els sap greu però que s’han equivocat, que no era el meu documental el que volien emetre… que ho continui intentant.

Sigui com sigui, l’emissió del documental per televisió nacional coincideix amb una Viquimarató que es va fer ahir en relació també a Joaquim Folch i Torres. La intenció era crear o millorar els articles del personatge aprofitant fonts d’informació rigoroses. Diversos amics de la Viquipèdia han participat en aquesta iniciativa, que he filmat i de què en uns dies publicaré un reportatge.

De moment, però, aquesta nit podreu veure la nostra criatura (meva i de tot l’equip) i escoltar la meva veu per la tele. Vosaltres, perquè jo ara mateix estic volant a Londres de nou.

Aquest article ha estat publicat el Diumenge 18 de maig del 2014 a les 10:17 i parla sobre Història, Televisió, Vídeo. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Hi ha 2 comentaris per “Folch i Torres a TV3”

  1.   Dilluns, 19 de maig del 2014

    RAMON MASRAMON LEIVA diu:

    Hola,,no conexia a Joaquin folch torres..i la veritat en va agradar moltissim.
    la meva pregunta es el poema del final ,amb titol L’escala ..l’autor es al mateix Joaquin Folc?.
    gracies.

  2.   Dilluns, 19 de maig del 2014

    Albert Bonet diu:

    Gràcies Ramon!

    Doncs sí, l’autor d’aquell poema és en Joaquim Folch i Torres. Era un artista en molts sentits.

Deixa'm un comentari