Divendres, 6 de maig del 2011

Manuel Sayrach, el documental

Avui s’inaugura, dins les Festes de Primavera de Sant Feliu, l’exposició que conté el documental que he estat realitzant aquestes últimes setmanes. La pel·lícula explica qui era l’arquitecte Manuel Sayrach. Aquest modernista va ser l’autor de la famosa i desapareguda Torre dels Dimonis de Sant Feliu de Llobregat.

Aquest és el primer minut, en forma de tràiler, del vídeo que es projecta fins el 24 de juliol a la sala d’exposicions del Palau Falguera.

En un altre documental, el de la Ruta Modernista de Sant Feliu, ja fèiem referència a aquest espai perdut de la Torre dels Dimonis (on ara és el complex municipal de piscines). Aquí descobrireu amb detall com va ser la vida d’aquest arquitecte, quin lligam va tenir amb la ciutat de les roses, i veureu com són les seves obres que sí es conserven. El documental compta amb les explicacions del fill de Sayrach, Manuel Sayrach, i de la historiadora de l’art Mercè Vidal, autora de l’estudi en què baso la pel·lícula.

Han estat moltes hores de gravació, de producció, de redacció i de muntatge. Les últimes hores han estat molt dures (fa dos dies que gairebé no dormo, com udolava pel Twitter), però finalment ha sortit i a partir d’avui a les 8 de la tarda, serà públic. Si el veieu, ja em direu què us sembla.

Aquest article ha estat publicat el Divendres 6 de maig del 2011 a les 18:19 i parla sobre Cinema, Esdeveniments, Història, Vídeo. Pots seguir els comentaris d'aquest escrit a través de subscripció RSS 2.0. També pots deixar un comentari o retroenllaçar aquesta entrada des del teu lloc web.

Hi ha 2 comentaris per “Manuel Sayrach, el documental”

  1.   Diumenge, 22 de maig del 2011

    Emília diu:

    Albert: soc la companya del Josep -i ‘companya’ teva a la traca pirotècnica del carrer Vidal i Ribes al final de la Festa de les Roses, quan parlavem, je, je, de l’arroç dels diumenges… Al grano! que hi vist sencer el video de’n Sayrach i en a mi em sembla perfecte. Perque no l’envies a http://www.btv.cat/docs, per exemple? Hi ha algun link per fer-li seguir a la Maruja Torres, també? Au! ara ja pots dormir ;) Feina ben feta (com sempre :)

  2.   Dimarts, 7 de juny del 2011

    Cèlia diu:

    És possible trobar a internet el documental sencer? La presentació em sembla molt suggerent i m’agradaria veure’l tot. Gràcies.

Deixa'm un comentari